Ouders geven SuperSpetters zwemles een 8,1

Lees meer…..

Introductie Super Spetters

Volg de zwemlessen van je kind op internet!
Is het niet leuk als je de vorderingen van je kind via internet kan volgen? Dat kan met de Internet Zwemscore Module™.
 

Veel gestelde vragen

Kijk les/contact momenten met ouders/verzorgers:

1x per maand is er kijkles, mocht er behoefte zijn om eerder informatie over de vorderingen van hun zoon/dochter te horen dan kunnen de ouders/verzorgers een afspraak maken bij Aafke. Ouders/verzorgers kunnen ook de vorderingen van hun zoon/dochter volgen via zwemscore app.

Diplomazwemmen:

Vaak is dit het eerste diploma dat de kinderen halen, diploma zwemmen is dan ook een feestelijk moment voor de kinderen en de ouders/verzorgers.  Meestal op de laatste zaterdag van de maand wordt er om 14.30 uur afgezwommen.

Voordelen van 2x per week ipv 1x per week:

Door meer herhaling in de week, leren de kinderen sneller de zwemslag. Het kan zijn dat voor bepaalde kinderen de tijd tussen de zwemlessen te lang is met 1x per week. De ervaring is dat kinderen met 90 minuten per week zwemles eerder hun zwemdiploma halen

Afwezig ziekte of andere grondige reden:

Bij afmelding kan de zwemles in overleg op een andere tijdstip ingehaald worden

Kinderen zwemmen in groepen van maximaal 8 kinderen:

Individueel wordt er per kind na de vorderingen gekeken en ook gedifferentieerd in de zwemles. Indien nodig kan het zijn dat in overleg met de ouders hun zoon/dochter van groep en/of zwemles tijd verandert.

Geen zwempakjes

Bewuste keus om niet met zwempakjes les te geven. De kinderen leren op deze manier wat water met je doet. Zoals drijven, vallen, opstaan, bewegen in het water etc. Drijfmiddelen worden als hulpmiddel gebruikt tijdens de zwemlessen.

Lestijden:

Heeft u uw kind opgegeven voor een bepaalde tijd dan blijft u kind deze tijd ook houden totdat het SuperSpetters diploma is behaald. We proberen in deze gehele periode dan ook de kinderen bij elkaar te houden!

Zweminstructeur-(trice):

Wij streven ernaar dat uw kind een vaste zweminstructeur of instructrice heeft. (In de weekenden wisselen we met twee instructeurs die om de week elkaar aflossen)

Aqua Survival lessen:

Ook kinderen die in de afgelopen periode hebben afgezwommen voor diploma B kunnen instromen in onze survivallessen. Wij laten de kinderen door middel van verschillende zwem en spel activiteiten ervaren wat survivallen in het water met kinderen doet. In deze lessen leren kinderen zich onder alle omstandigheden te redden. Ook bij nood! Na een periode worden ook deze kinderen beloond met een certificaat. Mochten er kinderen zijn die het SuperSpetters diploma van de KNZB in zijn geheel nog willen behalen, dan toetsen we de kinderen op zijn of haar zwemvaardigheden tijdens deze survivallessen.